Nieuwbouw de Veerkracht

Het gebouw aan de Slotermeerlaan 160 in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West is verouderd en afgeschreven. Het aantal huisvestingaanvragen voor groot onderhoud waren dermate hoog dat de gemeente in overleg is getreden om de opties voor vervangende nieuwbouw te bespreken. In samenwerking met GPO-WN heeft Sineth de budgetaanvragen voor vervangende huisvesting verzorgd. Na toekenning van het budget door de gemeente Amsterdam is in overleg met de school het programma van eisen opgesteld. Met dit programma van eisen is een architectenselectie uitgeschreven.
Sineth treedt gedurende dit nieuwbouwproces op als bouwheer. De bouw was gepland in het voorjaar van 2016. Helaas heeft dit geen doorgang kunnen vinden in verband met een Flora en Fauna onderzoek dat nog loopt.

De basisschool is in de zomervakantie van 2015 wel al verhuisd naar een oud schoolgebouw een aantal straten verderop. Dit gebouw is in een paar maanden door de gemeente opgeknapt zodat de Veerkracht tot aan de verhuizing een passend gebouw heeft om onderwijs in te geven. Ook bij deze renovatie en verhuizing heeft Sineth de belangen van de school behartigd en nauw samengewerkt met de gemeente Amsterdam. Wij hopen in de zomer van 2018 de Veerkracht te kunnen verhuizen naar het nieuwe schoolgebouw.

 

LEES MEER

Specificaties

Opdrachtgever:
GPO-WN

Opdracht:
Vastgoedadvies
Projectmanagement
Beheer
Locatie:
Amsterdam

Functie:
Onderwijs

Fase:
Aanbesteding

Oppervlakte:
1600m2 NVO

Projectteam:
Sjoerd Jaspers, Joep Looman